page contents

زئولیت خاک هوشمند

زئولیت خاک هوشمند

كودهاي زئوليتي بدليل اختلاف فشار اسمزي ، خاصيت تبادل يوني و ايجاد بالانس بين زئوليت ومحيط خارجي قادرند تشخيص دهند كه يك گياه در چه زماني به چه مواد مغذي نياز دارند و در زمان مقتضي آن ماده را براي استفاده گياه آزاد مي كنند . براي همين زئوليت را كود و یا خاک هوشمند مي نامند.

اثرات اكولوژيكي زئوليت (خاک هوشمند)

كاربرد زئوليت به خاك هاي كشـاورزي باعث عدم آلودگي آب هاي تحت الارضـي بر اثر كودهاي شيمـيايي ميـگردد همـچنين عـناصر سـمي سنگين را به دام مي اندازد . خصوصاً از رشد سموم بخصوص آفلاتوكسين در خاك ، ساقه و برگها و محصول بدست آمده جلوگيري مي كند . نتيجه اين عـملكرد نه تنها باعـث تهيه محصولات كشـاورزي سالم تر و در نتيجه سـلامـت غذايي جامـعه مـي شود بلكه كاهش حضور اين سموم در برگها ،‌ساقه ها و دانه ها و مصرف آنها توسط دامها و همچنين افزودن زئوليت به غذاي حيوانات باعث توليد پروتئين سالم تر ميگـردد كه خـود منجر به تغذيه سالـم جامـعه مي شود. در ادامه ، فضـولات دامهايي كه مصـرف كننده زئوليت و عـلوفه سالم تر هسـتند از طرفي به خـودي خود از سـموم كمـتري برخوردارند ، به سـرعت سفـت و كلوخ نمـي شوند ، تخم انگـلها در آنها رشـد نمي كنند و از بـوي نامطبوع كمتري برخوردارند. كودهاي همراه با زئوليت رطوبت كمتري دارند و اوره آنها به سرعت در خاك جذب نمي شوند. زئوليت اين اوره را به سـرعت جذب و به نيـتروژن قابل جـذب تبديل مي نمايد. لذا با استـفاده از زئوليت مي توان از كود طبيعي تازه و خيس بلافاصله بهره برداري كرد. به اين ترتيب زئوليت نقش خود را در چرخه اكولوژيك و سلامت محيط زيست نيز نشان ميدهد.

مزایای استفاده از زئولیت خاک هوشمند

 کوتاه شدن زمان تخمیر کودهای دامی به میزان 4 تا 5 برابر
 پاستوریزاسیون کودهای آلی، کمپوست ودامی و نیز از بین بردن عناصر سمی و قارچی موجود در آنها بخصوص آفلاتوکسین
 تصفیه و پاکسازی کودهای حیوانی از آلودگی های میکروبی، قارچی و... به خصوص آفلاتوکسین
 از بین بردن انگل ها و تخم علف های هرز در کودهای طبیعی
 از بین بردن بوی نامطبوع کودهای طبیعی تازه
 جذب سریع اوره کودهای طبیعی و تبدیل آن به نیتروژن قابل جذب
 افزایش تولید و مرغوبیت محصولات کشاورزی
 افزایش مقدار، جذب و انتقال ویتامین C در میوه و گیاه
 بهبود کیفیت پوسته محصولات در نتیجه، افزایش توان انبارداری آنها
 افزایش وزن و تعداد محصولات گیاهی
 کاهش تعداد نارس ها و کاهش ریزش شکوفه ها
 افزایش شادابی، نشاط و حجم محصولات کشاورزی
 حامل علف کش ها و آفت کش ها
 جلوگیری از خرابی و فساد محصولات در انبار به مدت طولانی بعد از فصل برداشت
 افزایش موجودی مواد معدنی مفید و مورد نیاز بدن در محصولات
 تاثیر مثبت و بسیار محسوس در رنگ و طعم محصولات
فروشگاه اینترنتی